Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Obrazek

 

Vítám Vás na svých stránkách

 

Obrazek

 

 

Vše co zde naleznete jsou mé výrobky

 

Vyrobila jsem většinu prací podle předloh z časopisů a knih a přizpůsobila jsem si je

 

Mým koníčkem jsou ruční práce. Všechno možné, co lze vytvořit s nitěmi, bavlnkami, přízemi apod. Vždy mě fascinovalo, jak z klubíčka jednoduché příze vznikne nádherný složitý předmět.

 

Zabývám se ručními pracemi naplno od roku 1996. (Tedy tak naplno, jak mi to čas dovolí.) Jelikož kolem mě nebyl nikdo, kdo by se výrazněji ručními pracemi zabýval, začala jsem se učit z literatury sama. Žádné kurzy jsem nikdy nenavštěvovala. Nejprve jsem zkoušela jen křížkovou výšivku, pak háčkované a pletené dečky.

 

V té době jsem se setkala s frivolitkami. Byla to výzva a literatura prakticky žádná. Trvalo mi dobré tři roky, než jsem nějakou literaturu sehnala a pochopila z obrázků, jak se to vlastně dělá. Naštěstí jsem se kdysi setkala s drháním, takže styl uzlíků už pak nebyl takový problém, jen pochopit, jak se uzlík překlápí.

V roce 2011 mi s frivolitkami on-line pomohla jedna velice šikovná frivolitkářka. Nakonec jsem dokonce trochu pomáhala s vytvořením její knihy.

 

frivolitkova-krajka.jpg

 

Pak jsem se pokoušela proniknout do umění paličkování. Něco jsem sice pochopila, ale nějak to nebylo ono. Až po nějaké době, když jsem byla na dovolené, mi jedna moc hodná paní učitelka věnovala hodinu svého času a opravdu v rychlosti, abychom stihly co nejvíc, vysvětlila co a jak. I když tuhle techniku zrovna dokonale neovládám, velice této paní učitelce děkuji, protože mi to moc pomohlo.

V září roku 2018 jsem začala chodit do kurzu paličkování a nyní již o paličkování vím více.

 

Mezi tím jsem se rozhodla, že se nebudu držet jen křížkového stehu, co se týče vyšívání, ale že zkusím i další techniky. Tak jsem tedy zkusila barevnou výšivku, richelieu, hardanger a prostudovala šitou krajku a tvorbu tenerify.

V roce 2009 mě na internetu zaujala technika puncetto, což je druh šité krajky. Z tehdy dostupného jediného videa a několika obrázků jsem po měsíci přišla na to, jak se krajka dělá.
 
 
Také si tvořím nějaké šperky z drátků a korálků. Nevyjdu z domu bez náušnic vlastní výroby.
 
 
Internet je úžasná věc.
To co jsem ještě před několika lety těžko sháněla, je dnes na internetu lehce dostupné. Všemožné informace a videa např. na Youtube.
 

 

Na výsledky mé tvorby se můžete podívat zde na mých stránkách.

V sekci "Obrázkový náhled" jsou všechny hotové výtvory.

 

Přeji Vám hezký den

 

                                                                      

                                  Obrazek Telefonky  

 

 

soukromé dotazy a připomínky můžete psát zde:

telefonky@email.cz

 

 

Obrazek